FAQ

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Enkele veelgestelde vragen

Waarin onderscheid Adm. Kantoor Hulpen en Gemak zich van andere kantoren en boekhouders qua prijs?

Voor nieuwe klanten wordt er gewerkt met een opstart uur prijs van

€ 35,00

Verder worden er kortingen gegeven bij vooruitbetalingen. Bijvoorbeeld bij een jaarcontract.

Tarieven worden jaarlijks aangepast naar mate de facturen en/of complexiteit toenemen.

Waarom zijn de tarieven hier voordeliger dan bij de meeste andere kantoren?

Er is geen dure huur voor een kantoorpand nodig.

Wat hoort niet tot de vaste prijsafspraak voor bijv. jaarcontracten?

Andere werkzaamheden dan het voeren van de boekhouding.  Belastingaangiften en aanvragen van toeslagen, bezwaarschriften, privé zaken zoals aankoop huis wordt extra in rekening gebracht.

Overigens zijn hier ook vast prijsafspraken over mogelijk voor zover het terugkerende werkzaamheden zijn.

Wat is het belang van een goed administratiekantoor?

De kwaliteit vertaalt zich in de belastingaangifte. Door het missen van fiscale kansen kunt u duizenden euro’s teveel belasting betalen. Of nog erger is het wanneer uw administratiekantoor regelgeving niet goed toepast met als gevolg hoge naheffingsaanslagen van de belastingdienst.

Wie is aansprakelijk voor mijn belastingaangifte?

Het is belangrijk om te weten dat u altijd verantwoordelijk bent voor de (gevolgen van de) ingediende belastingaangifte, ook al is deze door uw boekhouder verzorgd en ook al zijn daar grove fouten in gemaakt. Zolang uw boekhouder maar een akkoord van u heeft is hij ingedekt. U doet er dus goed aan een administratiekantoor of boekhouder te nemen die u vertrouwt en ter zake deskundig is. Wij zijn ons bewust van onze taak en uw verantwoordelijkheid richting fiscus. Anderzijds is het dus ook belangrijk dat u zelf alle gegevens controleert, zo dat bijvoorbeeld geen inkomsten gemist worden in de aangiften, die later weer gevolgen kunnen hebben voor eventuele toeslagen.

Doet uw administratiekantoor aan startersbegeleiding?

Voor starters zijn er speciale tarieven voor de jaarcontracten. Het is daarbij wel belangrijk dat het op de juiste manier en volledig aangeleverd wordt. Het is daarbij belangrijk dat de uitgaven voornamelijk zakelijk zijn. Privé posten leveren namelijk onnodig een hoop vragen op waarin extra tijd gaat zitten met het gevolg dat het tot meer uren leidt voor de verwerking..

Heb je zelf nog een vraag? Stel hem hier!